Olej arganowy EcoCert BIO 100ml

  • Olej arganowy - "płynne złoto z Maroka" produkowany przez marokańską firmę EFAS.
  • Olej arganowy EcoCert BIO 100ml
  • Olej arganowy EcoCert BIO 100ml
Producent: EFAS
36,50 zł
19,50 zł
/ szt.
64.94 pkt.
1.95 pkt.
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dzięki integracji naszego sklepu z tanimi zwrotami Poczty Polskiej kupujesz bez stresu i obaw, że zwrot zakupionego towaru będzie problematyczny.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

OLEJ ARGANOWY SPOŻYWCZY pachnący orzeszkami ( olej arganowy kosmetyczny jest bezzapachowy, lekko kwaskowaty)  Ten olej jest produkowany jedną z największych firm w Maroku – firmę EFAS. Olej arganowy jest prawdziwym Złotem Maroka. Pochodzi z nasion drzewa arganowego, występujących tylko w południowo-zachodniej części Maroka.  Warunkiem właściwej uprawy drzew arganowych jest czyse środowisko – rejon, gdzie występują te drzewa w 1998 roku został wpisany na listę UNESCO. Wytwarzanie następuje w kilku etapach: prażenie i mielenie ziaren. Po wykonaniu tych czynności pojawia się oleista pasta, z której wyciskany jest olej arganowy. Na koniec olej arganowy poddany jest wielokrotnej filtracji.

Olej arganowy składa się w 80% z jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, zawiera ok. 45% kwasu oleinowego i ok.35% kwasu linolowego, posiada dwa razy więcej witaminy E, niż oliwa z oliwek.

Właściwości: Niezwykle silne właściwości antyoksydacyjne, zmniejszające ryzyko zachorowania na raka. Posiada kwas linolowy (35 %), czyli witaminę F. Witamina F działa przeciwzapalnie, immunostymulująco (podnosi odporność na zakażenia), a także zapobiega miażdżycy i zawałom. Zawiera w swoim składzie wysoki poziom steroli roślinnych, działających naprawczo i regenerująco oraz korzystnie wpływających na obniżanie cholesterolu we krwi.

Zastosowanie: Dzięki orzechowemu smakowi i aromatowi jest doskonały do letnich sałatek na bazie pomidorów, cukinii i ogórka. Bardzo często używany jako  dodatek do dziczyzny. Z lubością dodawany do  greckiego Tzatziki, a także pasty z serka koziego, orzechów i szałwii. Niezwykły smak w połączeniu z białym pieczywem (bagietka maczana w oleju jest uznawana za śniadaniowy rarytas)

Olej nie może być smażony, by nie utracić cennych właściwości.

Skład: 100% czysty i naturalny, nieskazitelny, pierwsze tłoczony na zimno, bez  obróbki chemicznej

 

Bio Logo EUEcoCertAB Logo

Certificat N°:2598MA0600Z1F

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
5/5
Andrzej, Piaseczno
Produkt bardzo dobrze zapakowany. Szybka dostawa. Jak w opisie.
5/5
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel